Skip to main content

BiciZen no és una simple aplicació per a mòbils. És una innovadora eina que permet a ciclistes fer observacions sobre l’ús de la bicicleta, reportar incidències i compartir situacions agradables relacionades amb el seu recorregut. 

Des del seu recent llançament el 5 de juny, l’aplicació ha tingut un impacte significatiu a la comunitat ciclista de Catalunya.

Aquest cap de setmana, BiciZen ha tingut una presència destacada en dos esdeveniments importants a Barcelona: la Festa de la Ciència i la Festa de la Bicicleta. 

Durant la Festa de la Ciència, l’investigador Jordi Honey, un dels impulsors del projecte BiciZen, va oferir una presentació detallada sobre l’ús de la bicicleta a Barcelona. Honey també va destacar com BiciZen podria ser una eina útil per millorar la ciclabilitat a les ciutats.

A la Festa de la Bicicleta, l’equip de BiciZen es va dedicar a difondre el projecte, oferint informació i un repte als assistents interessats. El repte plantejat incloïa reportar tres experiències a través de l’aplicació, incloent una agradable jornada de pedaleig, la localització d’un aparcament de bicicletes i qualsevol altra situació d’interès. Com a reconeixement a la seva participació, les persones assistents que complien amb el repte rebien una samarreta o una bossa de BiciZen.

Amb només una setmana des del seu llançament, BiciZen ha registrat aproximadament 100 observacions diàries, un ritme que ens alegra veure. Aquesta acollida no es limita a Barcelona, també estem veient una gran activitat en altres ciutats com Mollet, Sant Cugat, Cardedeu i Girona.

El llençament de BiciZen ha estat acompanyat per una campanya en les xarxes socials sobretot en Twitter (@bicizenapp i @bicizenapp_cat), a Instagram (@bicizenapp) i TikTok (@bicizeapp). Aquesta tasca de comunicació ha estat liderada per l’Eduard Folch i la Lola Chavez de CUBIC i la Lorena Velazquez de City Lab Barcelona.

L’arribada de BiciZen marca un canvi important en la forma en què les persones ciclistes interactuen amb el seu entorn. Estem entusiasmats amb l’impacte potencial que tindrà en la millora de les nostres ciutats i comunitats.

Agraïm a totes les persones que van participar en els esdeveniments d’aquest cap de setmana, i a totes les persones usuàries de BiciZen per la seva valiosa contribució. Amb la vostra ajuda, estem segurs que farem de Catalunya un lloc encara millor per a l’ús de la bicicleta.

 

BiciZen a la Festa de la Ciència

Jordi Honey-Rosés prestant a la Festa de la Ciència de Barcelona.

Jordi Honey-Rosés, Lola Chavez, Lorena Velazquez, Eduard Folch

Leave a Reply